Lapseni on aktivisti

Tänään päiväkodissa tapahtui selkkaus. Siellä oli harjoitettu syrjintää. Ainakin yhdenvertaisuuslakia ja lasten oikeuksia oli rikottu. Lapsi oli tiedustelutehtävissä ollessaan huomannut suuren yhteiskunnallisen epäkohdan päiväkodin arjessa: aikuisilla oli kahvitauolla keksejä, joita ei tarjottu lapsille.

Barrikadeille oli noustava tärkeän asian puolesta. Lapsilla kuuluisi olla samat oikeudet kuin aikuisillakin. Lapsi olikin ilmeisesti kokenut kansalaistottelemattomuuden olevan hänen viimeinen mahdollisuutensa vaikuttaa epäoikeudenmukaiseksi katsomaansa sääntöön. Konflikti oli syntynyt, kun hänelle oli kerrottu keksien todellakin kuuluvan ainoastaan henkilökunnalle.

Lapsi oli esittänyt hyvin äänekkäitä vastalauseita. Todennäköisesti hän oli myös vastustanut virkamiestä kiinniottotilanteessa.

Allekirjoittanut toimi puolustusasianajajana: keksit ovat lapselle tosi tärkeitä ja hän tykkää niistä kovasti. Tämän johdosta reaktio saattoi olla tilanteen vakavuuteen nähden hieman ylimitoitettu.

Kotiin tullessaan lapsi käytti oikeuttaan saada hyvitystä kokemastaan syrjinnästä ja sen aiheuttamasta loukkauksesta. Tuomioistuin otti hyvitystä määrätessään huomioon syrjinnän laadun ja laajuuden.

Lapsi sai vaatimustensa mukaisesti jälkiruoaksi kaksi Jaffa-keksiä.

Vielä ei ole tietoa siitä, miten tällainen aktivismi vaikuttaa päiväkodin arkeen tulevaisuudessa. Todennäköisesti keksit ainakin pidetään jatkossa hyvin tiukasti piilossa.

32-vuotias kahden pienen lapsen äiti. Äitiyteen ja lapsiperhearkeen tuli pieni lisätwisti, kun kuopuksella todettiin autismikirjon häiriö keväällä 2018. Blogissa tarjolla iloa, surua, pohdiskelua ja toivottavasti vertaistukea kaikille, joita autismi jollakin tapaa koskettaa.

Jaa tämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *